SpinningSpinning er en treningsform som kombinerer hastighets-sykling med visualisering i en klassesammenheng. Det er den perfekte treningsform for de som ønsker en mer effektiv måte å komme i form på, ned i vekt, og samtidig ha det gøy.


Vi har som standard på alle våre spinningtimer Activio pulssystem. Dette passer for alle, så vel nybegynnere som mer erfarne deltagere. Dette er valgfritt å benytte under timen og hvilken klokkenummer du har er anonymt.   
Før timen får deltakerene utdelt en pulssensor og logger seg inn via et touch screen og oppgir alder eller antatt makspuls, dette for å kunne beregne deltakernes individuelle treningssoner. 
Stoffbeltet til pulssensor anbefales å kjøpe av hygeniske årsaker eller låne ett av senteret mot at det vaskes etter bruk.
Stoffbeltet skal den enkelte ta vare på selv mellom hver time. 

Pulssensor leveres tilbake etter timen hvor den først rengjøres og deretter henges på plass på sitt respektive nummer på veggen. 

Hjertet er din viktigste muskel og betyr mye for ditt velvære. Pulstrening gjør at du i større utstrekning lar hjertet styre treningen og er til stor nytte for både nybegynnere og mer erfarne.

Ved treningen er det viktig å finne riktig nivå ut fra hva en vil oppnå, for eksempel utvikle hjertets og kroppens kapasitet, øke stoffskiftet og kalloriforbrenningen effektivt eller utvikle muskelstyrken.

Hjertefrekvensen gir en direkte informasjon om hvor hardt vi faktisk arbeider. For nybegynnere er en ordentlig pulsfeedback en fantastisk hjelp for å skape kontroll over treningen og anstrenge seg på riktig måte. Regelmessig pulsfeedback øker kunnskapen rundt kroppens kapasitet og bevisstgjør deltakerne så de lærer seg hvordan de bør trene for å oppnå ulike treningseffekter. Pulsfeedback gir også en psykologisk effekt og oppleves av mange som veldig morsomt og stimulerende.

Alle kan sykle på denne sykkelen. Uansett form og nesten uansett vekt. Det kreves ingen koordinasjonsevne for å beherske en Spinning-time.
Folk på forskjellige nivå kan trene sammen i spredt alder.
Ikke som ved løping eller sykling ute, hvor den som er i dårlig form blir etter. Spinning kan defineres som organisert sykling i hall på en moderne og avansert ergometersykkel.
En kurset instruktør leder timene med fortløpende instruksjoner, som foregår til full musikk. Vi har et variert tilbud av timer som strekker seg fra utholdenhetstimer til intervalltimer hvor pulsen banker i tinningen.
Timene har en varighet fra 50 til 75 minutter. Du finner alltid en time som passer til ditt nivå.Utstyrsmessig trenger du ikke ledertrøyen fra Tour De France for å gjennomføre en time hos oss, men en sykkelbukse anbefales. På beina må du ha joggesko, eller sykkelsko (SPD) for dem som ønsker dette. 
Fordelen med sykkelsko er at du også utvikler krefter når du drar beinet oppover. Uten sykkelsko blir det oftest kun tråkking nedover mens foten kun dras passivt opp. 
Videre trenger du et håndkle, for svetten kommer garantert piplende. Hvis ikke så trener du feil.
Drikke er en absolutt nødvendighet, ta med minst en drikkeflaske og gjerne en ekstra for påfyll slik at du slipper å forlate timen eller forstyrre treningen.

I en Spinning-time trener man ikke bare benmuskulaturen, men også rompe, armer, skuldre og nakkemuskulatur. Effektiv hjerte og lunge-trening, samt god fettforbrenning er følgene av en økt med Spinning. Motiverende musikk, pusteteknikk, avslapping og visualisering blir brukt for å oppnå maksimale resultater. 

Vårt treningssenter baserer opplegget på Schwinn sitt program hvor vi tillater individuelle tilpasninger. Dette gjør at vårt treningsopplegg blir mer spennende og ulikt andre sine treningssentre. Alle våre instruktører fullfører et grunnleggende intensiv kurs for å bli en sertifisert Spinning instruktør.


Spinning kontra utendørs sykling

På ordinær terreng- eller treningssykkel ute vil man oppleve 
skog og byliv, friskluft, biltrafikk, motvind og medvind, sol og regn.
Spinning som er innendørs stillestående sykling med ett svinghjul vil ikke ha noen av overnevnte faktorer enten i positiv eller negativ forstand. Ved spinning så skal man i utgangspunktet tråkke hele tiden uten hvilepauser i nedoverbakker. Dette krever mer energiforbruk enn utendørs sykling. Dette kombinert med fengende musikk, kommandoer fra instruktør og gruppetrening gir en meget positiv og annerledes trening enn utendørs sykling.
Men terrengsykling ute på kupert terreng vil også kunne være energikrevende. 
Spinning kontra Ergometersykkel
Prinsippet med ergometersykkel og spinningsykkel er det samme da begge er konstruert for stillestående trening med ett roterende tungt hjul.
Ergometersykler har ofte mer info om kaloriforbruk og er beregnet for ren trim. En ergometersykkel har pedaler som  kun er beregnet for joggesko. Den originale spinningsykkelen har mulighet både for joggesko og sykkelsko, kjede og tungt forhjul. Spinningsykkelen er videreføring av ergometersykkelen med tanke på at man får en mer riktig sykkelfølelse. I tillegg er selve opplegget med instruktør, musikk, gruppetrening og treningsposisjoner mer avansert og fengende enn ren singel trening på ergometersykkelen. 


Fakta

Lite belastede for skjelett og ledd. Spinning er en treningsform som er ”non impact” d. v. s. uten støtbelastninger. Meget skånsom trening for knee og ledd.
Treningen krever minimalt med koordinasjon, og da «alle kan sykle» er det en treningsform som er lett å mestre. Man bruker store muskler som rumpe, lår og legger og dette gjør at man bruker flere kalorier enn utendørs sykling.Spinning er for alle
Formålet med spinning er å gi alle typer mennesker fra 13-80 muligheten til å trene i samme gruppe og samtidig få
et godt utbytte av treningstimen. Dette er for alle - hiv deg på våre nybegynnertimer (Spinning I) og lær hvordan du skal bruke sykkelen og få en treningstime som virkelig er effektiv.


Gravide

Spinning er meget bra trening for gravide. Det er skånsomt for bekkenet, ankler og knær. Her slipper man slagene mot bekkenet som løping og annen trening gir. Det er heller ingen fare for å falle av sykkelen å skade seg.     
Effekter av Spinning
Forbrenning
Kondisjon
Utholdenhet
Trening av ben, rompe, armer, skuldre og nakkemuskulatur.
Effektiv hjerte og lunge trening.


Forbrenning

Forventet kaloriforbrenning pr time vil ligge mellom 
400-500 Kcal pr. time på en spinn-II time og 250-400 Kcal pr. time på en spinn-I / lettspinn time.


Treningseffekt og utbytte

Skal du ha noe utbytte av treningen bør du minst trene to timer per uke. For mye ensartet trening uten å øke eller endre treningsformen gir kroppen dårligere utbytte da muskelmasser "venner" seg til belastningen. Kombiner gjerne spinning med andre typer trening som styrke.
Ett tips er å bytte på timer med forskjellige instruktører slik
at treningen blir mest mulig forskjellig.  


Treningsmetoder

Høy intensitet med litt motstand slik at man ikke bare fintråkker. Veksles mellom hard og kortvarig intervalltrening og roligere langkjøring. Lav tråkkfrekvens og mye motstand gir store muskler mens høy frekvens og mindre motstand gir slankere ben. Kombinasjon med løping eller gåturer gir også
slankere ben og mindre store muskler.  


Immunforsvaret 

All trening gjør immunforsvaret sårbart og man skal passe på å dusje samt skifte til tørre klær umiddelbart etter trening. Godt med drikke og riktig mat etter trening er også viktig. Kosttilskudd med antioksydanter vil være forebyggende mot redusert immunforsvar. Sørg for å spise mest mulig frukt (eks. druer, blåbær, solbær) da dette også øker inntaket av antioksydanter. Vitamin-C er en typisk antioksydant. 


Slapp etter trening

Blir du slapp dagen etter trening så kan det smart å prøve Omega-3 som også vil øke forbrenningen. 
  

Når merker jeg forandring

Er du utrenet og i dårlig form så vil du fort merke endringer.
Etter 3-4 timer vil du allerede merke bedret formkurve og 
en større glede med treningen. Har du kun tidligere trenet mye med løping vil du få en overraskende følelse at du ikke er i så god form som du trodde. Dette fordi treningene er såpass forskjellige og pulsen blir ofte høyere. Dette inspirer til å kombinere løping og sykling som gir deg totalt ett mye bedre utbytte. 


Historien om spinning

Allerede i 1895 grunnla Ignaz Schwinn sykkelfirma i Chicago. I 70 år laget selskapet kun sykler før
de i 1967 gikk inn i fitness-bransjen. I samarbeid med syklisten Johnny G. ble innendørs spinningklasser introdusert i 1994 og har siden spredt seg over
hele verden. I dag er det over 4500 studio i Europa
og mer enn 10.000 på verdensbasis som tilbyr spinningklasser.
Sykkelen
Den originale formen for Indoor Cycling Spinning® er
patentbeskyttet både når deg gjelder navnet Spinning® og
sykkelen som heter Spinner®. Når du sykler på en Spinner er det skikkelig kjedesystem som gjør den mest lik av alle markedets sykler til det du er vant med utendørs.
Man har også mulighet for å stoppe å trå dersom en ønsker. Dette gir særlig nybegynnere en større sikkerhet og trygghet.
 

Innstilling av sykkelen

Det er meget viktig at sykkelen er innstilt riktig slik at 
tråkket blir best mulig og komforten bli optimal.
Styret skal være i riktig høyde, helst litt lavere enn setet. Nybegynnere bør ha styret høyest mulig i starten slik at ryggproblemer unngåes. Setet i hoftehøyde når du står ved siden av sykkelen og justert i underarmelengde fra styret. 
Når alt er riktig innstilt så skal skuldre være avslappet
og det skal være en ørliten bøy i kneet. 


Utstyr, sko og bekledning

Bruk helst sykkelbukse med polstring, ellers ordinært 
trening støy.
Egne spinningsko/sykkelsko er å anbefale da dette gir en bedre utbytte av treningen (Festeklips type SPD).
Dette gjør at man bruker mer kraft når bena dras opp da bena er solid festet til pedaler kontra med pedalbøyler
som gir noe mer slark og dårligere utbytte.
Våre sykler passer ordinære joggesko og spinningsko med SPD festeklips.
Ta med en vannflaske og gjerne et håndkle. Påfylling er mulig underveis men dersom mulig eller ved behov ta med
en ekstra full drikkeflaske.


Uttøyning

Alle ordinære timer avsluttes med ca. 5-10 min. uttøyning.


Fremmøte

Møt opp helst 10 - 15 min. før ordinær time slik at du har rimelig tid til registrering og justering av sykkel mm.


Gode råd

- Ikke spis deg god å mett rett før en spinning time da dette kan gi deg hold og magesmerter.
- Spis gjerne en til to bananer dersom du har tom mage eller det er lenge siden du har spist.

SE FILM FRA VÅRT TRENINGSENTER HER

BESTILL PRØVETIME ONLINE HER !